De enorme stijging van hypotheekrentes van de laatste maanden zette ook afgelopen week door. De gemiddelde hypotheekrente op basis van alle looptijden zit inmiddels dicht tegen de 4 procent aan. Financieel intermediair De Hypotheekshop meldt dat de stijging van hypotheekrentes sinds het laatste kwartaal van 2021 ook in vergelijking met eerdere perioden van rentestijgingen indrukwekkend begint te worden.

Kijk je bijvoorbeeld naar de 5-jaars hypotheekrente sinds 1965, dan staat de huidige stijging in de top 5 van sterkste toenames in de afgelopen 57 jaar. In oktober 2021 stond de gemiddelde rente voor 5 jaar vast nog op 0,9 procent, inmiddels is dat 3,3 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.